c

BoKlok vinnare av reklamtävlingen Columbi Ägg

Pressmeddelande 2014-03-24 15:00 CET

Bostadsutvecklaren BoKlok vann reklamtävlingen Columbi Ägg för kampanjen ”Vi gillar läget”. Det är tidningen Dagens Samhälle som utser bästa kampanj för offentlig sektor.

BoKlok får Columbi Ägg

Den rikstäckande kampanjen genomfördes hösten 2013 och hade som mål att öppna en dialog med Sveriges offentliga markägare. Reklambyrån Ekros & Hultberg står för kampanjens utformning och OMD är mediebyrå. Målgruppen är politiker och tjänstemän inom kommuner men även privata markägare.

– Vi är väldigt glada och stolta att vi fått utmärkelsen Columbi Ägg. Kampanjen ”Vi gillar läget” visar att BoKlok växer och att vi söker mer mark att bygga på. Vi är övertygade att det finns många markplättar att bygga klokt på ute i landet. Bostadsbristen ökar på flera håll i Sverige och genom kampanjen vill vi visa att BoKlok kan bygga många bostäder, snabbt, säger Ewa Magnusson, Konceptchef på BoKlok.

Uppföljningen visar att kampanjen nådde målet att öka intresset för BoKlok som expansiv bostadsutvecklare. Kampanjen får genomgående bra betyg av målgruppen. Den har varit tydlig i budskap och avsändare. Och budskapet har upplevts som träffande och viktigt för målgruppen.

Höstens kampanj följs av en direktmarknadsföringskampanj under våren för att nå sin kulmen under Almedalsveckan första veckan i juli.

– Vi kommer vara på plats hela veckan med vårt BoKlok-hus. Här kommer vi arrangera panelsamtal och aktiviteter för att skapa engagemang runt bostadsfrågorna. Vi vill visa att det går att bygga bra och billigt för de många och vanliga människorna, säger Jerrie Kristiansson, Marknadschef på BoKlok.

Juryns motivering: ”Den här kampanjen ställer relevanta frågor, öppnar fantasin och låter betraktaren tänka framåt. Budskapet är att ”sämre än så här kan det inte bli”. Målgruppen – kommunala beslutsfattare – begriper genast att det går att skapa något fantastiskt av alla fula, outnyttjade markytor. Årets vinnare är BoKlok, ett samarbete mellan Skanska och IKEA.”

BoKlok är ett annorlunda boendekoncept som har utvecklats av IKEA och Skanska. Vi bygger bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 600 bostäder per år och hittills har vi byggt 5000 bostäder för de många människorna. Vi kombinerar Skanskas gedigna erfarenhet av att bygga hus med IKEAs gedigna erfarenhet av att inreda dem. Tillsammans bygger vi kloka bostäder, lägenheter och radhus för människor som vill bo bra i ett eget hem men ändå ha pengar över till annat. Kort sagt: Vi bygger prisvärda hem för alla.

Nu finns BoKlok även i Norge och Finland. Läs mer om oss på BoKlok.se