c

Skanska bygger nytt i centrala Jönköping

Pressmeddelande 2011-12-07 10:03 CET

Skanska har fått två nya kontrakt i Jönköping. Kontrakten gäller kvarteren Asken och Atollen och innefattar kommersiella lokaler, garage samt hyresbostäder.

Kvarteret Asken

I kvarteret Asken bygger Skanska affärslokaler och 52 hyreslägenheter i samarbete med Fastighets AB Eric Ekblad. Arbetet startar omgående och förväntas vara färdigt före utgången av 2013.

Projektet ska certifieras enligt Miljöbyggnad silvernivå, ett svenskt miljöcertifieringssystem som ägs av Sweden Green Building Council. Det innebär bland annat låg energiförbrukning, god innemiljö och fokus på miljövänliga byggmaterial.

– Vi ser fram emot att axla vår roll som stadsbyggare och i samarbete med fastighets AB Eric Ekblad producera nya lokaler för boende och handel i ett centralt läge i Jönköping, säger Klas Heed, Distriktschef, Skanska.

I grannkvarteret Atollen har Skanska fått i uppdrag att bygga affärslokaler, kontor, parkeringshus och 15 hyreslägenheter åt Corallen Cityfastigheter AB.

– Det är glädjande att få förtroendet att bygga ännu en del i denna förnyelse av Jönköpings Centrum. Projektet ligger väl i linje med våra gröna arbetsmetoder. Bland annat kommer en av fasaderna att täckas med solceller, säger Klas Heed.

Byggstart är planerad till januari 2012 och projektet beräknas vara färdigt under oktober 2013.

 

Kontakter

Kontakta: Klas Heed, Affärsutveckling
Telefon 0104486546