c

Prisbelönt tv-kock till Skanskas nya satsning Ingenting

Pressmeddelande 2013-05-23 09:30 CET

I Solna, precis norr om Kungsholmen, tar ett nytt område form. Det har namnet Ingenting. Bakom satsningen står Skanska, som bygger två nya kontorshus på platsen. En 1930-talsbyggnad signerad Gunnar Asplund förvandlas till hotell och restaurang, den senare i regi av den prisbelönte krögaren Fredrik Eriksson.

Fredrik Eriksson

Den historiska platsen ligger i Solna, nära bryggorna i Pampas Marina. Det fantasifulla namnet Ingenting har hängt med sedan Bellmans dagar. Med Skanskas satsning får området en renässans och företag som söker nytt kontor erbjuds en grön oas, bara sju minuter från Stockholms city. Här byggs även bostäder.
– Platsen har en unik atmosfär. Parken vid Gunnar Asplunds klassiska tegelbyggnad är perfekt för en bensträckare eller picknick, säger Fredrik Lantz på Skanska Fastigheter.

Skanska planerar två miljöcertifierade kontorshus. Det större, Kompositören, är 14 000 kvm medan det mindre, Illustratören, är 3 300 kvm.
– Platsen präglas av naturen. Det känns självklart att skapa kontor där ute möter inne. Båda husen förses därför med uteplatser, takterrasser, balkonger och innergårdar, säger Fredrik Lantz.

Gunnar Asplunds byggnad omvandlas till restaurang och hotell med tillhörande gym. Restaurangen som öppnar under 2014 ska drivas av den prisbelönte tv-kocken Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för föreningen Årets kock.
– Vi kommer att arbeta med ett nutida, medvetet och ungdomligt koncept. Menyn blir bred och på sommaren ska det vara lätt att ta med sig maten ut i den fina parken, säger Fredrik Eriksson.

Fakta Ingenting: Närmaste tunnelbana Västra skogen, 7 minuter från
T-centralen. 22 minuter med buss från Bromma Flygplats, 6 minuter med cykel till Solna centrum.