c

Rekordstort intresse för Fredriksdalskajen – Skanska och Areims bostäder vid Skanstullsbron

Pressmeddelande 2014-01-28 09:00 CET

Intresset för bostäderna vid Fredriksdalskajen – som Skanska och Areim tror blir det ”nya Söder” – är rekordstort. Till söndagens säljstart samlades över 1 000 förhandsanmälda intressenter.

 Söndagens säljstart lockade över 1000 förhandsanmälda bostadsintressenter.

Trots snö och kyla hade över 1 000 personer letat sig till säljstarten för Fredriksdalskajen som ägde rum på Hotel Clarion Sign vid Skanstull i söndags. Intresset för bostadsområdet, som har potential att bli det ”nya Söder”, var rekordstort. Projektet tog emot över 200 bokningsanmälningar på plats. Nu påbörjas arbetet med att kontakta intressenterna och matcha dem med tillgängliga lägenheter.

– Vi märkte ett stort intresse inför säljstarten och räknade med många besökare. Men det här överträffar alla förväntningar, vi har aldrig haft så stort intresse för något projekt, säger Thomas Törnqvist, försäljningsansvarig för Fredriksdalskajen på Skanska Nya Hem.

Bostadsområdet där det nya Söder växer fram, med Fredriksdalskajen som första etapp, ligger centralt till. Det är faktiskt närmare till Nytorget från Fredriksdalskajen än vad det är från Slussen. Den nya skrapan, Stockholm One, som Skanska planerar i närheten väntas också ge området en extra skjuts – den har till exempel redan fått smeknamnet ”hipsterskrapan”.

– Det här läget är ju bättre än vissa delar av Söder. Förutom närheten till kultur- och nöjeslivet på Söder så ligger det närmare både beach och grönska. säger Thomas Törnqvist, försäljningsansvarig för Fredriksdalskajen på Skanska Nya Hem.

För den som missade att förhandsanmäla sitt intresse finns det ännu en chans då resterande lägenheter släpps till allmänheten inom två veckor.

– Så det finns fortfarande en möjlighet för den som är sugen på ett Södernära boende med schysst brygghäng, avslutar Thomas Törnqvist, Skanska Nya Hem.

För mer info om området se: www.skanska.se/fredriksdal