c

Endast 926 kvm kvar när Skanska återigen hyr ut i miljösmarta kontorsbyggnaden Hagaporten III i Solna

Pressmeddelande 2011-06-28 10:00 CET

Skanska har tecknat hyresavtal med ÅF om cirka 2100 kvm på plan 10 i Hagaporten III, Solna. Därmed är 97 procent av huset vid E4 uthyrt.

Hagaporten III är en av Stockholms mest miljösmarta kontorsbyggnader. Som certifierad Miljöbyggnad Guld och EU Green Building har fastigheten redan hunnit få flera priser och utmärkelser, bland annat Solna Stads miljöpris 2008.

Den befintliga hyresgästen ÅF, som flyttade in 2008, expanderar och hyr ytterligare cirka 2100 kvm.

– Vi är förstås väldigt glada över att ÅF växer och att de trivs i området och i Hagaporten III. De har alltid haft miljöfokus och bidragit till att göra vårt kontorshus till ett av de grönaste i Stockholmsområdet, säger Caroline Arehult, VD för Skanska Fastigheter Stockholm

I och med uthyrningen till ÅF så finns det bara en lokal kvar att hyra ut, den är på 926 kvm och ligger på plan 7.

Hagaporten III är ett av Solnas största och modernaste kontorshus om totalt cirka 28 000 kvm. Övriga hyresgäster i Hagaporten är Dell, PwC, Toshiba, Billerud, Dekra och Restaurang Element, som drivs av Sabis.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440