c

Skanska hyr ut till bemanningsföretaget Proffice i Bassängkajen i Malmö

Pressmeddelande 2011-12-22 14:45 CET

Skanska har tecknat ett femårigt hyresavtal med Proffice Sverige AB i det energisnåla och miljöriktiga kontorshuset Bassängkajen i Malmö.

Proffice är ett av Nordens största specialistföretag inom bemanning och har tecknat ett avtal om 1027 kvm i andra etappen av Bassängkajen. Inflyttning sker i september 2012.

– Vi vill ta vårt ansvar och bidra till ett hållbart samhälle på flera olika nivåer. Vi är därför mycket glada över vårt avtal med Skanska om att flytta in i deras Green Building. Vi ser detta som en del av vår ambition att kontinuerligt minska vår klimatpåverkan, säger Lars Kry, koncernchef Proffice AB.

– Det är oerhört glädjande att Proffice väljer att flytta sin verksamhet till Bassängkajen. Proffice är ett företag med mycket besökare och behovet av en inbjudande mötesplats har varit en viktig fråga för företaget. Proffice verksamhet kommer att berika fastigheten på många sätt, säger Camilla Wieslander, VD Skanska Öresund.

Med sin moderna och profilerade design bidrar Bassängkajen till att utveckla stadsmiljön på Universitetsholmen i Malmö. Det nya kontorshuset är ett av Nordens första med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED.

Kontorsfastigheten Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 17 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper. Denna andra etapp omfattar cirka 8 000 kvadratmeter moderna och energieffektiva kontorslokaler. Bland hyresgästerna finns Malmö Högskola, Awapatent, Visma och White arkitekter.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289