c

Skanska bygger Göteborgs mest vattennära hotell

Pressmeddelande 2011-05-20 13:00 CET

Ett första spadtag har tagits idag för Skanskas gröna och vattennära hotellprojekt på det gamla varvsområdet Lindholmen Science Park. Ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Winn Hotel Group för fastigheten.

Hotell på Lindholmen, Göteborg

Idag togs första spadtaget på Skanskas nya hotellprojekt på Lindholmen i Göteborg. Byggnaden kommer att ligga på Norra Älvstranden, i anslutning till Lindholmen Science Park. Över 18 000 människor arbetar och studerar i anslutning till det gamla varvsområdet, som nu får ytterligare ett välkommet tillskott i form av Radisson Blu Riverside Hotel.

Vid invigningen deltog bland annat Skanska Sveriges VD Anders Danielsson samt Anders Junger, VD Winn, Hasse Johansson, styrelseordförande Lindholmen Science Park samt Owe Nilsson, styrelseordförande i Älvstranden Utveckling AB. Hotellet blir cirka 13 000 kvm stort och kommer att erbjuda 266 smakfullt inredda gästrum samt goda konferensmöjligheter. Invigning beräknas ske under våren 2013.

- Detta är en stor investering för Skanska Sverige och ett projekt att vara mycket stolt över. Vi fortsätter att bygga gröna hus i spännande lägen, och vi är glada att våra kunder uppskattar vår kunskap att bygga klimatsmart, sa Anders Danielsson, VD Skanska Sverige.

Byggnaden får en grön profil och utformas med sikte på att uppnå Gold-nivå enligt det internationella miljösystemet LEED.