c

Skanska delar ut 500 kilo pepparkaksdeg till landets grundskoleklasser

Pressmeddelande 2014-10-29 09:00 CET

Skanska samarbetar med Arkitektur- och designcentrum i årets pepparkakshustävling på temat ”Rum för alla”. Med uppmaningen att släppa loss kreativiteten och baka för mångfald och tolerans delar Skanska ut ett halvt ton pepparkaksdeg till de skolklasser som vill vara med och tävla.

Arkitektur- och designcentrums (ArkDes) pepparkakshusutställning är sedan 1990 en kär tradition. Skanska vill som samarbetspartner i årets utställning uppmana landets alla grundskoleklasser att släppa loss kreativiteten under årets tema – Rum för alla.

För första gången i världshistorien bor fler människor i städer än på landsbygden. Städerna växer snabbt, och till Stockholm flyttar motsvarande två busslaster med människor varje dag. Hur ska vi bygga så att alla får rum att bo och leva tillsammans? Vilka platser behövs för att barn, unga, vuxna och gamla ska trivas i staden? Finns det rum som saknas i dagens städer men som borde finnas?

De skolklasser som vill delta i tävlingen kan ansöka om pepparkaksdeg till sitt projekt hos Skanska via adressen Contact
Skanska har 500 kilo pepparkaksdeg att dela ut och först till kvarn gäller.

Skolorna behöver ange hur mycket pepparkaksdeg de behöver och var i landet de finns. Sista ansökningsdag är 7 november.

Inlämning av tävlingsbidragen sker 28-30 november till Arkitektur- och designcentrum i Stockholm. De skolklasser i landet som ansöker om pepparkaksdeg och inte har möjlighet att lämna in sitt bidrag på plats i Stockholm ges möjlighet att maila in en bild på sitt projekt.

För mer information om tävlingen se
http://www.skanska.se/pepparkakshus
http://www.arkdes.se/articles/pepparkakshus-2014