c

Första spadtaget för Skanskas Svanenmärkta flerfamiljshus i Söderköping

Pressmeddelande 2011-06-10 13:15 CET

Skanska bygger energismarta och framtidsvänliga hus åt Söderköpings bostadsbolag Ramunderstaden.

Första spadtaget för kvarteret Stationsmästaren, Söderköping. Foto: Stina Svanberg

Idag togs det första spadtaget för kvarteret Stationsmästaren. Medverkande talare var Håkan Danielsson, marknadsdirektör Skanska Sverige AB, Dag Hermelin, styrelseordförande Ramunderstaden och Gun Nycander från Svanen Miljömärkning Sverige AB.

– Vi är stolta och glada att kunna bygga energismarta och framtidsvänliga hus åt Söderköpings bostadsbolag, sade Skanskas marknadsdirektör Håkan Danielsson under spadtagsceremonin.

Sedan de nya och kraftigt skärpta kraven för att Svanenmärka hus kom våren 2010 är det också möjligt att söka licens för flerfamiljshus. Skanska är det första företag som klarat kraven.

– Skanska har gjort ett fantastiskt bra jobb med att visa att Svanenmärkning av flerfamiljshus är bra ur flera aspekter. Vi är övertygade om att marknaden kommer att kräva miljömärkning av i princip alla hus mycket snart, säger Gun Nycander, affärsområdeschef på miljömärkningen Svanen, som också deltog under fredagens ceremoni.

 – Det är viktigt att kunna erbjuda marknaden miljömärkta hus med god produktionsekonomi. Ett Svanenmärkt flerbostadshuskoncept som ModernaHus är ett tydligt bevis på att vi på Skanska menar allvar med vår vision om att vara ledande inom grönt byggande, avslutar marknadsdirektör Håkan Danielsson, Skanska Sverige.