c

Skanska säljer handelsfastighet i Sundbyberg för 104 miljoner kronor

Pressmeddelande 2014-04-09 08:30 CET

Skanska säljer en handelsfastighet i Sundbyberg för 104 miljoner kronor. Transaktionen bokförs i första kvartalet för 2014. Köparen är Nordic Real Estate Partners AB (NREP) som tillträder som ny fastighetsägare i slutet av april.

Fastigheten har utvecklats och byggts av Skanska och färdigställdes under 2013. Totalt omfattar den LEED-certifierade fastigheten cirka 3 700 kvm butiksyta med Coop som hyresgäst.

– Fastigheten är ett bra komplement till vår befintliga Stockholmsportfölj. Kombinationen av ett starkt läge i ett område med snabb befolkningsökning, en modern LEED certifierad fastighet och Coops nya koncept gör detta till en mycket attraktiv investering, säger Tobias Alsborger, partner på NREP.

– Försäljningen bekräftar att det finns en fortsatt efterfrågan på gröna handelsfastigheter med långa hyreskontrakt i strategiska lägen, säger Jonas Karlsson, transaktionschef på Skanska Fastigheter. 

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och Danmark.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448