c

Skanska bygger hyreshus åt HEBA i Norra Djurgårdsstaden

Pressmeddelande 2014-07-04 08:00 CET

Skanska ska bygga två bostadshus med 72 hyresrättslägenheter i Norra Djurgårdsstaden åt HEBA Fastighets AB. Avtalet är värt cirka 138 miljoner kronor och utgör en fortsättning på det projekteringssamarbete som inleddes i höstas.

Skanska balkonghusen

Norra Djurgårdsstaden är ett stadsutvecklingsområde med grön profil i Stockholm. Området sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. Här planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser som ska kombineras med en modern hamn och spårväg.

– Vi har haft förmånen att i samverkan med HEBA Fastighets AB utveckla dessa flerbostadshus med hållbarhetsprofil från tidigt skede. Det är mycket glädjande att vi nu får förtroendet att fortsätta detta goda samarbete och även uppföra husen som kommer att uppfylla högt ställda krav på energi-effektivitet, säger Magnus Christiansen, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, silvernivå. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council, är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

– HEBAs verksamhet ska ha ett miljöfokus för att minska vår egen och våra hyresgästers miljöpåverkan. De här husen utgör ett bra exempel på det arbetet. Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska och dra nytta av bolagets erfarenheter inom grönt byggande, säger Lennart Karlsson, vd, HEBA Fastighets AB.

HEBA med koncernföretag hade vid utgången av 2012 ett fastighetsbestånd omfattande totalt 60 fastigheter. Samtliga är belägna i Stockholms stad, Huddinge kommun, Lidingö stad och Täby.

Kontakter

Kontakta: Magnus Christiansen, Projektchef
Telefon +46104498051