c

Skanska bygger nytt kontor åt Saab i Linköping

Pressmeddelande 2012-12-05 09:00 CET

Skanska har fått uppdraget att bygga ett nytt kontorshus åt Saab. Kontoret byggs på Saabs anläggning i Tannefors, Linköping och byggstart är planerad till första kvartalet 2013.

Uppdraget är värt 136 miljoner kronor och innebär byggnation och utformning av ett kontorshus på 11 000 kvadratmeter i fyra våningar plus en indragen takvåning med altan. Takvåningen består av konferensytor och en cateringdel. När huset står färdigt under 2014 blir det arbetsplats för 750 personer. Stor vikt läggs vid att skapa ett kontor med god arbetsmiljö och låga driftskostnader. Avsikten är att söka miljöcertifiering enligt EU Green Building.

– Det här uppdraget är mycket inspirerande för oss som arbetar på Skanska i Linköping. Saab är en viktig angelägenhet för alla Linköpingsbor och det känns extra motiverande att vår kompetens inom grönt och säkert byggande kommer till nytta. Våra föregångare har samarbetat med Saab många gånger genom åren och i år när Skanska fyller 125 år och Saab fyller 75 år är det extra kul att våra vägar möts igen, säger Jan-Erik Lundh, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Redan på 1960-talet uppförde Skånska cementgjuteriet Saabs kontorsbyggnad som kallas H-huset; en byggnad som är ett välbekant landmärke i Linköping. Företagens samarbete har också innefattat byggande av bergrum för produktion.

– För Saab innebär det här att vi befäster rollen som ett av de mest tongivande företagen i regionen och vi ser fram emot att utveckla det nya kontoret tillsammans med Skanska. Satsningen på nästa generation Gripen ger goda förutsättningar för fortsatt hög aktivitet här i Linköping, säger Torbjörn Nibelius, Vice President & Head of Property Saab AB.

Kontakter

Kontakta: Jan-Erik Lundh, Marknads- & kalkylchef
Telefon +46104486463
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440