c

Märkesprofilerande försäljningsställen allt viktigare för bilbranschen

Pressmeddelande 2004-11-18 10:04 CET

På lördag, den 20 november, invigs Audis nya bilhall – det senaste tillskottet i Eklanda Företagspark som blivit något av ett bilkluster. Hallen är en stål- och glasbyggnad med exklusiva material och har byggts av Skanska på uppdrag av AB Bygg-Triangeln.

 

Pressmeddelande från Skanska Sverige


2004-11-18


Märkesprofilerande försäljningsställen allt viktigare för bilbranschen

På lördag, den 20 november, invigs Audis nya bilhall - det senaste tillskottet i Eklanda Företagspark som blivit något av ett bilkluster. Hallen är en stål- och glasbyggnad med exklusiva material och har byggts av Skanska på uppdrag av AB Bygg-Triangeln.

Den allt kraftigare profileringen har lett till att återförsäljarstrukturen inom bilbranschen förändrats och fler och fler bilmärken väljer att profilera sig genom egna anläggningar.

- Att varumärkets profil avspeglas där bilarna säljs blir allt viktigare, förklarar Lars Larsson, VD på Audi i Göteborg. Det ställer nya krav på hur man bygger och uppför en bilhall. Det ska vara en helhetsupplevelse eftersom man köper så mycket mer än en bil - man köper en livsstil.

I Eklanda Företagspark har på senare tid flera nya bilhallar byggts och att nu även Audi etablerar sig där stärker Eklandas ställning som bilcentrum. Skanska har i Eklanda tidigare byggt Bilias hall samt utvecklat en anläggning för KIA. Samtliga innehåller såväl exponeringshallar för nybilsförsäljning som högteknologiska verkstadslokaler.

- Med dagens avancerade teknik och moderna bilar är smutsiga verkstäder ett minne blott, berättar Jörgen Eriksson, regionchef på Skanska. Idag har de mer karaktär av moderna laboratorier, något som bland annat kräver ett omfattande installationsarbete för datakommunikation.


För bilder på Audis nya anläggning, kontakta Hanna Tottmar, Skanska Sverige AB, tel 08-504 357 40.

Fakta: Audi Göteborg på Jolengatan i Eklanda Företagspark är 3700 kvadratmeter. I den nya hallen kommer Din Bil endast att marknadsföra Audi. Byggherre: AB Bygg-Triangeln. Entreprenör: Skanska Sverige AB. Arkitekt: Krook & Tjäder Arkitekter.

__________________________________________________
För ytterligare information, kontakta:Jörgen Eriksson, regionchef, Skanska Sverige AB,
tel 070-203 26 80
Lars Larsson, VD Audi Göteborg,
tel 031-750 16 21, 070-265 07 07