c

Skanska fortsätter att bygga ut Kungsholmen

Pressmeddelande 2012-11-09 08:00 CET

Området Västermalm på Kungsholmen i Stockholm befinner sig just nu i en spännande utvecklingsfas. Under de närmaste åren kommer området att byta skepnad och få hundratals nya hem. I november säljstartar Skanska ytterligare en etapp av moderna och spännande bostadsrätter.

Kungsholmen

Stockholm befinner sig i en kraftig utvecklingsperiod. Under 2011 ökade befolkningen i Stockholms län med ca 40 000 personer. Inflyttningen av invånare ökar efterfrågan på nya hem. En av de mest expansiva delarna är Kungsholmen. Här har Skanska byggt och utvecklat fler än 800 nya hem och flera kontor på Lindhagensterrassen och Västermalms strand. 

– Kungsholmen blir bara hetare. Antalet bostadsköpare som visat intresse för våra projekt överträffar alla våra förväntningar, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem.

Nu är det dags för säljstart av projektet Västermalms Atrium. Det ligger på Warfvinges väg ned mot Lustgårdsgatan. Husen ligger i samma kvarter som Skanskas och Nordeas nya huvudkontor och ritas av arkitekt JoliArk. Bostadshusen kommer att bli sju våningar höga mot Warfvinges väg och ännu högre mot den nyplanerade Lustgårdsgatan. Stilen är modern med miljövänliga sedumtak och fasader av ädelputs. De två byggnadernas nockar är förskjutna i förhållande till varandra vilket ger både en karaktäristisk skyline och en avskärmad innergård med plats för naturliga möten. Innanför väggarna döljer sig öppna och ljusa planlösningar.

– Allt fler vill ha naturliga ytor där man kan umgås med sina vänner, både inne och ute. Det har fått prägla lösningen i Västermalms Atrium, säger Magnus Lambertsson.

Hemmen vänder sig bland annat till en växande skara av unga par som bildar familj och vill bo kvar inne i staden. Västermalms Atrium är ritat och utvecklat med deras behov i fokus. Det innebär också nya lösningar för minskad miljöpåverkan.

– Vi ser en tydlig trend hos unga par att de blir allt mer miljömedvetna. Skanska har alltid ett grönt fokus och nu bygger vi de första bostäderna som samverkar med kontor för att spara energi. Bostäderna bidrar till kontorets behov av kyla sommartid och tvärtom bidrar kontoret till bostädernas behov av värme vintertid, avslutar Magnus Lambertsson.


För mer information, besök
http://www.skanska.se/vastermalmsatrium