c

Skanska bygger äldreboende i Växjö

Pressmeddelande 2014-02-24 09:00 CET

Skanska investerar knappt 100 miljoner kronor i ett nytt äldreboende i Vikaholm, Växjö. Ett flerårigt hyresavtal för verksamheten har tecknats med Attendo. Äldreboendet ska drivas enligt livsstilskonceptet ”Utevistelse & Trädgård” med särskilt fokus på utemiljön.

Vikaholm

Det nya äldreboendet byggs i natursköna omgivningar några kilometer från Växjö centrum. Den totala ytan blir cirka 3 600 kvm, fördelat på tre våningar samt trädgård och här ska finnas plats för 54 boende. Huset byggs enligt modern energieffektiv standard med betoning på god inomhusmiljö. Avsikten är att äldreboendet ska miljöcertifieras enligt LEED, Leadership in Energy and Environmental Design, nivå guld.

– Vi ser fram emot att kunna tillmötesgå Växjö kommuns behov av ett modernt äldreboende genom att teckna ett långsiktigt avtal med en etablerad vårdoperatör. Skanska har tidigare byggt äldreboenden i Nödinge utanför Göteborg samt i Malmö och Uppsala. Detta har gett oss goda erfarenheter som vi kan bygga vidare på i Vikaholm, säger Daniel Bengtsson, projektutvecklare, Skanska Sverige AB.

Äldreboendet får utrymmen för samvaro på varje våningsplan samt en spa- och behandlingsavdelning. Utemiljön är central. På gården blir det bland annat gym, växthus, grillplats och odlingslotter anpassade för åtkomst med rullstol.

– Vi ser fram emot att bygga i Växjö och tror att ett livsstilsboende med inriktningen mot Utevistelse och Trädgård blir ett fint komplement till stadens befintliga verksamheter, säger regionchef Camilla Sjögren, Attendo.

Projekteringsarbeten inleds omgående och äldreboendet ska stå färdigt för inflyttning under hösten 2015.

Kontakter

Kontakta: Lars Hedvall, Projektchef Byggherre
Telefon 0104488085