c

Pressmeddelande: Agnes Palinski går till Skanskas pressavdelning

Pressmeddelande 2010-10-04 09:30 CET

Skanska har rekryterat Agnes Palinski till koncernens pressavdelning. Hon kommer att arbeta med mediakontakter och Public Affairs och kommer närmast från Regeringskansliet.

På Skanskas pressavdelning kommer Agnes Palinski främst att arbeta med mediakontakter för Skanskas svenska verksamheter och med att stärka Skanskas satsning på näringslivs- och samhällskontakter, Public Affairs.

– Det ska bli mycket spännande att arbeta i ett stort internationellt företag som Skanska. Jag tycker att det ska bli särskilt intressant att arbeta med kommunikation kring satsningen på att bli ledande i världen inom grönt byggande, säger Agnes Palinski.

Agnes Palinski kommer närmast från Regeringskansliet där hon arbetat som pressekreterare åt förre arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin. Innan dess har hon bland annat arbetat på Samhalls informationsavdelning och på Svenskt Näringsliv. Hon tillträder sin tjänst på Skanska den 2 december och ersätter då Elin Otter som kommer att vara föräldraledig och sedan tillträda en ny tjänst på Skanska.

– Agnes Palinski blir ett viktigt tillskott med sina erfarenheter från politik och näringsliv. Vår ambition är att Skanska som samhällsbyggare ska ta en mer aktiv roll i debatten, säger Katarina Grönwall, informationschef för Skanska-koncernen.