c

Skanska säljstartar andra etappen i eftertraktade Fiskebäck Brygga

Pressmeddelande 2011-03-16 09:00 CET

Skanska släppte i dagarna 54 exklusiva lägenheter till försäljning i Fiskebäck Brygga. Totalt kommer Skanska att utveckla och bygga cirka 143 energieffektiva lägenheter vid havet.

Det helt nya bostadsområdet Fiskebäck Brygga som Skanska håller på att utveckla ligger cirka en mil sydväst om Göteborgs centrum. Lägenheterna ligger direkt i anslutning till kajen och blir omgivna av båtar från en av Göteborgs mest populära småbåtshamnar.

– Att bo i Fiskebäck Brygga med möjlighet till båtplats utanför köksfönstret är en dröm för många. Därför var intresset fortsatt mycket stort när Skanska i dagarna släppte andra etappen bestående av 54 lägenheter, säger Ove Svenningsson, bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

Gröna bostäder vid havet

Fiskebäck Brygga kommer vara helt färdigt för inflytt 2013 och bestå av tre kvarter energieffektiva flerbostadshus. Förutom de tuffa krav som en havsmiljö ställer på material satsar Skanska på att utveckla tekniska lösningar för ökad energieffektivitet.

Bland annat kommer lägenheterna utrustas med individuell mätning av el och vatten. Hela byggprocessen i Fiskebäck Brygga är dessutom miljöcertifierad.

Lägenheterna i Fiskebäck Brygga är bostadsrätter. Precis som vid den första etappen som Skanska säljstartade i höstas kommer SBC:s bosparare kommer att ha förtur till etapp två.