c

Nya medlemmar i Skanska Sveriges ledningsteam

Pressmeddelande 2012-04-04 08:30 CET

Från och med 4 april tillträder Lars Jonson som vice VD för delar av Hus verksamheten inom Skanska Sverige. Samma dag tillträder Helena Knutsson som chefsjurist på Skanska Sverige. Båda ingår i Skanska Sveriges ledningsteam.

Lars Jonson har varit regionchef för Hus Stockholm Kommersiellt sedan 2009, innan dess var han distriktschef i Uppsala i många år. Tills efterträdare är utsedd kommer han även att vara kvar som tillförordnad regionchef.
Helena Knutsson har utsetts till chefsjurist för Skanska Sverige. Hon ersätter Ann-Marie Hedbeck som blir ny chefsjurist på Skanska AB. Helena Knutsson har varit bolagsjurist i Skanska Sverige sedan 2007. Innan dess har hon arbetat som advokat på advokatfirman Vinge.
– Jag välkomnar Lars Jonson och Helena Knutsson till arbetet i ledningsteamet. Lars har en gedigen erfarenhet från husbyggnadsverksamheten. Helena har under sin tid i Skanska utmärkt sig med sin kompetens inom affärsjuridik, etik och värderingsfrågor, säger Pierre Olofsson, VD för Skanska Sverige.