c

Skanska säljer vård- och äldreboende i Ale

Pressmeddelande 2012-09-11 09:00 CET

Skanska har tecknat avtal med Diligentia om överlåtelse av vård- och äldreboendefastigheten Nödinge 38:49, mer känt som Backaviks Äldreboende i Ale Kommun, norr om Göteborg.

Äldreboende, Ale kommun, fotograf Markus Andersson

Vård- och äldreboendet består av fyrtio lägenheter om cirka 32 kvadratmeter i två plan med tillhörande vinterträdgård. Hyresgästen är Ale Kommun.

Arbetet med fastigheten inleddes under hösten 2010 efter att Skanska, i en offentlig upphandling, blivit tilldelad uppdraget av kommunen. Skanska Sverige AB stod som ensam finansiär bakom bygget som ett led i företagets arbete med att initiera och utveckla kommersiella fastighetsprojekt i landet.

Affären med Diligentia är utförd som en bolagstransaktion där Diligentia tillträdde bolaget den 6 september i år.

- Vi är mycket nöjda över att som samhällsbyggare ha levererat en fastighet som möter Diligentias högt ställda krav, och dessutom skapat ett stort mervärde för Ale kommun och dess invånare. Vi vill gärna uppmuntra Sveriges kommuner att, likt Ale Kommun, se över möjligheten till upphandling av samhällsfastigheter på hyresavtal, säger Ahmed Fetibegovic, transaktionsansvarig på Skanska Sverige AB.