c

Skanska bygger energineutrala kontor i kulturhistorisk miljö på Väla Gård

Pressmeddelande 2011-09-07 09:00 CET

Den 1 oktober inleds byggandet av Skanskas nya lokalkontor på Väla Gård utanför Helsingborg. Grönt tänkande är ledstjärnan för byggandet och målet är att husen ska producera lika mycket energi som används av dem.

Skanska samordnar sin verksamhet i Helsingborg och bygger sitt nya lokalkontor på Väla Gård. Väla Gård  ligger strax söder om Väla Centrum och inom bekvämt pendlaravstånd från Helsingborg. Skanska äger marken intill naturreservatet Väla Skog där de energineutrala kontoren byggs.

Skanskas kontor byggs på grönast tänkbara sätt och använder väsentligt mindre energi än ett traditionellt hus. Solceller på taket förser huset med el och delar av taket täcks med sedumväxter. Byggnaden kommer att certifieras enligt LEED, ett världsomspännande miljöklassificeringssystem för byggnader. Kontoret utgör första etappen på Väla Gård, motsvarande 1650 kvadratmeter av totalt 6 000 kvadratmeter. Byggtiden är cirka ett år och invigning av det nya kontoret är planerad till oktober 2012.

- Det här projektet är unikt, inte bara genom sin gröna prägel, utan också för att det representerar ett nytt tänkande där vi smälter samman moderna influenser med befintliga gråstensbyggnader och parkmiljö, säger Johan Nilsson, distriktschef på Skanska.

När kontoret är färdigt finns möjlighet att bygga fler liknande hus och även rusta upp befintlig stenlada för framtida kontor.

- Det här har alla förutsättningar att bli ett riktmärke för modern kontorsmiljö. Tätt inpå naturen men ändå inom bekvämt avstånd från storstaden. Vi ser att det finns intresse för lokaler på Väla Gård, säger Johan Nilsson.

 

Kontakter

Kontakta: Johan Nilsson, Affärsutveckling
Telefon +46104486065
Kontakta: Daniel Ryman, Affärsutvecklare
Telefon 0104483157