c

Skanska hyr ut 24 000 kvm på Kungsholmen, Stockholm

Pressmeddelande 2012-04-12 11:00 CET

Skanska har tecknat hyresavtal med Nordea om cirka 24 000 kvadratmeter på Lindhagensgatan 112 i Stockholm.  

Nordea hyr cirka 24 000 kvadratmeter på Lindhagensgatan 112. Fastigheten blir Nordens största gröna kontorsprojekt och det mest miljösmarta som Skanska hittills har utvecklat.
– Det är förstås mycket roligt att få en så grön hyresgäst till vårt miljösmarta kontorshus. Nordea har letat efter en fastighet som lever upp till höga miljökrav och med en flexibel kontorsmiljö. Det gläder oss att vi har kunnat möte deras höga krav, säger Caroline Arehult, VD för Skanska Fastigheter Stockholm.
Skanska har som ambition att fastigheten ska miljöklassas på den högsta nivån Platina, enligt det internationella certifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) och även enligt svenska certifieringen Miljöbyggnad, med högsta nivån, guld.
Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.