c

Studenternas visioner på framtidens städer

Pressmeddelande 2013-03-08 11:00 CET

Vinnarna i Skanskas studenttävling, Skanska Sustainable Cities Challenge, koras på Skanskas Framtidsdag. Priset till vinnarna är en studieresa till New York City. Bidragen ger exempel på framtidens städer och presenteras för beslutsfattare i politik och näringsliv.

– Nu är sex finalister utsedda för respektive stad. Vi har fått in många innovativa och kreativa bidrag från studenter runt om i landet. Det var sammanlagt över 70 bidrag, säger Louise Schenholm, projektledare för Skanskas Framtidsdag.

Skanskas Framtidsdag är ett av Sveriges främsta forum för stadsutveckling och samhällsbyggande och vänder sig till politiker, studenter samt näringsliv. Framtidsdagarna arrangeras för sjätte året i rad i Stockholm, Göteborg och Malmö och samlade förra året cirka 900 deltagare.

Årets tema för Framtidsdagarna 2013 är ”den levande staden”, hur fler människor skall kunna leva tillsammans i våra städer på ett resurssnålt, effektivt och tryggt sätt.

Finalister för respektive stad, Malmö, Stockholm och Göteborg samt mer information om Skanska Sustainable Cities Challenge 2012, och Skanskas Framtidsdagar, vänligen besök:
http://www.skanskasustainablecities.se/
http://www.skanska.se/skanskasframtidsdag

  • Malmö: Den 19 mars
  • Stockholm: Den 9 april
  • Göteborg: Den 24 april.