c

Skanska sätter nytt rekord i Stafettvasan 2011

Pressmeddelande 2011-03-01 09:15 CET

Rekordmånga lag från Skanska ger sig ut i spåret under årets Stafettvasa som går av stapeln på fredag. Skanska slår i år rekord med 32 anmälda lag.

Skanskas förebyggande hälsoarbete har gett resultat i att rekordmånga lag från Skanska deltar i årets Stafettvasa. Skanska har under flera år anmält lag till Stafettvasan och för varje år har antalet anmälda ökat nämnvärt. För tre år sedan anmälde Skanska 17 lag, förra året 25 lag och i år slår Skanska ytterligare rekord med 32 anmälda lag.

De anmälda Skanska-lagen kommer från hela landet och en av de regioner som ställer upp med många lag är Skanska Region Hus Väst, som i år har anmält 8 lag. Skanska Region Hus Väst har som ett led i sitt friskvårdsarbete en tradition att samla skidlag från de olika distrikten för att genomföra Stafettvasan.

– Stafettvasan är en otroligt kul aktivitet där man förutom själva tävlingsmomentet får tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra medarbetare i regionen. I distrikt Örebro har vi hållit igång med försäsongsträning och träffats för att gemensamt jogga, springa intervaller och träna styrka i Karlslunds motionsspår i Örebro, säger Johanna Rönnblom på Skanska Sverige Region Hus Väst.

Skanska satsar på förebyggande hälsoarbete där bland annat 150 hälsoinspektörer har utbildats för att förbättra hälsoarbetet genom att initiera morgongympa, friskvårdsdagar, utbildningar, tävlingar och olika former av friskvårdaktiviteter på arbetsplatserna.

– Skanska har genomfört stora satsningar på ett förebyggande hälsoarbete och det är frukten av vårt arbete som ger utdelning till att så många lag anmäler sig till årets Stafettvasan, säger Annika Adolfsson, Hälso- och friskvårdsansvarig på Skanska.