c

TKI förnyar kraftvärmeverk i Västerås för 100 miljoner

Pressmeddelande 2013-05-22 08:30 CET

Det Skanskaägda entreprenadföretaget TKI vann installationsentreprenaden inom ett förnyelseprojekt på Mälarenergis kraftvärmeverk i Västerås. Kontraktet avser installation av ventilation, rör, sprinkler, el och styrsystem för cirka 100 miljoner.

Mälarenergis kraftvärmeverk i Västerås är ett av Sveriges största och äldsta kraftvärmeverk och producerar energi till el- och fjärrvärmenätet. Förnyelsen Block 6 innebär byggnation av en ny samförbränningsanläggning som ska stå klar hösten 2014.

– Konkurrensen för denna typ av installationsentreprenader är stenhård så självklart är vi både glada och stolta över förtroendet, säger Stefan Andersson, avdelningschef ventilation på TKI.

Per-Ola Jönsson, vd vid Skanska Installation som äger TKI sedan 2011, kommenterar:

– Projektet kommer att stärka TKI i Mälardalsregionen och kan fungera som en språngbräda till fler affärer i området.

Arbetet startar i dagarna och TKI räknar med att mellan 45 och 60 personer kommer att arbeta i projektet. Den höga byggnaden innebär att särskilt säkerhetstänk kommer att krävas i arbetsberedning och i vissa arbetsmoment.

– TKI har tidigare erfarenheter av kraftvärmeprojekt, vilket kommer till nytta i det här projektet, säger Stefan Andersson

TKI är en del av Skanska Installation som levererar tjänster inom el, ventilation, rör, tele, datanät och säkerhetsinstallationer över hela landet.