c

Skanska bygger hyreslägenheter och vårdboende i Sollentuna centrum

Pressmeddelande 2011-10-25 09:30 CET

Skanska har fått i uppdrag av Sollentunahem att bygga 118 hyreslägenheter och 41 vårdbostäder i kvarteret Terrinen, Sollentuna centrum. Projektet påbörjades efter sommaren och första spadtaget sker den 27 oktober klockan 13.00.

Hyreslägenheter och vårdbostäder byggs samman och bildar ett kvarter med gemensam innergård. I entréplan byggs butikslokaler och det blir garage under delar av huset. Vårdbostäderna hyrs ut till Sollentuna kommun.

Projektet får en tydlig grön prägel och avsikten är att söka certifiering enligt Miljöbyggnad guldnivå. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council, är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

– Det här är ett spännande projekt som ligger väl i linje med vår ambition att aktivt bidra till ett grönare byggande. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Sollentunahem, vilket vi inte gjort nu på ett antal år, säger Peter Neuberg, regionchef Hus Stockholm Bostäder, Skanska Sverige.

Förberedelserna för bygget är redan igång och produktionen kommer att färdigställas etappvis från våren 2013 till våren 2014.

– Sollentuna får nu ett välkommet tillskott av hyresbostäder och dessutom känns det bra att kunna erbjuda marknaden en miljöbyggnad och kommunen en genomtänkt miljö för vårdboende, säger Lars Callemo, vd för Sollentunahem.