c

Skanska bygger tre hus åt HSB i Huddinge

Pressmeddelande 2014-04-16 09:00 CET

Skanska har fått i uppdrag att bygga tre punkthus åt HSB Bostad AB vid Kvarnbergsplan i Huddinge, söder om Stockholm. Det blir totalt 88 bostadsrättslägenheter, inklusive garage. Kontraktet är värt cirka 120 miljoner kronor.

Skanska HSB Huddinge

De nya husen uppförs i anslutning till ett villaområde nära Björkängshallen och Huddingehallen på några minuters bussavstånd till Huddinge Centrum. Husen blir fem till sju våningar höga och lägenheterna byggs i storlekar mellan två och fyra rum och kök, med flexibla planlösningar för de större lägenheterna.

– Vi är väldigt glada över att få samarbeta med HSB och bygga nya lägenheter på bekvämt pendelavstånd till Stockholm. Liksom Skanska månar HSB om hållbara byggmetoder och minskade utsläpp av koldioxid. Genom att arbeta med miljöcertifiering av husen har vi tydliga mål att sträva efter vad gäller byggmaterial, kvalitet på innemiljö och energianvändning, säger Peter Neuberg, regionchef, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council, är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

– HSB Bostad AB har sedan länge ett gott samarbete med Skanska vilket ger mycket goda förutsättningar för hög kvalitet och nöjda medlemmar i HSB Bostadsrättsföreningen Safiren, säger Sara Albrecht, Affärsområdeschef Nyproduktion HSB Bostad.

Byggandet av de nya husen inleds i maj i år och lägenheterna ska vara färdiga för inflyttning etappvis mellan vintern och sommaren 2016.