c

Pressmeddelande: Skanska först med att utveckla småhus i Järvastaden

Pressmeddelande 2010-11-02 10:00 CET

Skanska har inlett försäljningen av småhus i Järvastaden i Solna. Bostäderna består i första etappen av stadsradhus i två plan och rymliga radhus. Totalt kommer Skanska att utveckla 107 stadsradhus, traditionella radhus och kedjehus i kvarteret Villastråket.

Skanska inledde i helgen bostadsförsäljningen av nya kvarteret Villastråket i Järvastaden strax utanför Stockholm. Skanska blir därmed först ut med att erbjuda eftertraktade småhus i Järvastaden. Villastråket blir därtill första etappen småhus i Järvastaden som ligger i Solna kommun.

Den första etappen består av sex radhus med tillhörande parkering samt fem stadsradhus i två plan. Intresset att bo i Järvastaden är mycket stort, vilket även visade sig när Skanska släppte de första småhusen till försäljning.

– Det finns ett stort underskott på nyproducerade småhus i Solna. Bristen på radhus och villor är även tydlig på andrahandsmarknaden samtidigt som fler barnfamiljer söker sig ut till Järvastaden. Därför är det angeläget att kunna börja erbjuda småhus, behovet växer ständigt, säger Ingrid Björnefält bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

Bo i en modern trädgårdsstad

Skanska kommer att utveckla hela Villastråket i Järvastaden med inspiration från den klassiska trädgårdsstaden. Skanska kommer därför att blanda olika hustyper i kvarteret och låta dem följa gatornas form och skapa lättskötta trädgårdar till de boende samt flera gångstigar och en gemensam park.

– Förutom möjligheten att bo i ett småhus i Järvastaden har vi även satsat på hög inredningsstandard och detaljer i trä, sten, klinker, kakel och stilrena kök i alla bostäderna. Säljstarten präglades därför av en mycket stor efterfrågan. Över hundra människor var på plats, säger Ingrid Björnefält, bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

Stadsradhusen och radhusen är äganderätter och kommer ha en boarea på 122 kvm till 137 kvm. Priset kommer att ligga mellan 5 175 000 kronor och 6 100 000 kronor. Skanska räknar med inflyttning första kvartalet 2012.