c

Här byggs det ”nya Söder” – Skanska och Areims bostadsprojekt invid Skanstullsbron

Pressmeddelande 2014-01-23 09:00 CET

Vid kajen längs Skanstullsbrons södra brofäste växer det fram – bostadsområdet som kan bli det ”nya Söder”. Det är här Skanska och Areim planerar för bostäder med vattenutsikt och skönt brygghäng.

Fredriksdalskajen

Färska siffror från mäklarstatistik visar att snittpriset för bostadsrätter på Södermalm i dag ligger på 62 296 kr/kvm*. För det får södermalmsbon närheten till Söders kulturutbud, barer, caféer och klubbar. Snart kan södermalmsbon få allt det och lite till – men lite billigare. Det nya bostadsområdet längs kajen vid Skanstullsbron som planeras stå klart för inflyttning 2016.

– Området är centralt, det ligger faktiskt närmare Nytorget än Slussen. Men snittpriset på 58 000 kr per kvadratmeter för de första 172 lägenheterna vid Fredriksdalskajen, som släpps nu på söndag är nästan sju procent lägre än snittpriset på Södermalm. Läget är dessutom bättre, det ligger närmare både beach och grönska. Området är definitivt hett. Vi har märkt ett mycket stort intresse inför säljstarten på söndag, säger Thomas Törnqvist, försäljningsansvarig för Fredriksdalskajen på Skanska Nya Hem.

Restauranger och caféer kommer att rama in området och skapa ett skönt myller längs kajen. Det ”nya Söder” bjuder både på vattennära boende och schysst brygghäng. Och runt hörnet planeras det förutom restauranger även kontor och en amfiteater. Den nya skrapa som Skanska också planerar i området väntas locka hippa modeföretag och reklambyråer och skrapan har redan fått smeknamnet ”hipsterskrapan”.

– Det finns ett stort intresse från den typen av kreativa företag för att flytta in i vår skrapa Stockholm One. Det kommer att bli något helt unikt, säger Anna-Maria Kääriä, marknadschef på Skanska fastigheter.

 

*snittpriset per kvm under perioden oktober 2013–december 2013

För mer info om området se: www.skanska.se/fredriksdal

 

Direktnummer för media, tel: 010-448 88 99