c

Skanska bygger bostadsrätter åt HSB i Blåsut

Pressmeddelande 2011-12-21 09:00 CET

Skanska har slutit partneringavtal med HSB om att bygga 152 bostadsrättslägenheter i kvarteret Perrongen vid Blåsut, söder om Stockholm. Ordervärdet är 228 miljoner kronor och första spadtag för bygget tas 1 april 2012.

Bild Perrongen

Det rör sig om ett hus med tio trappuppgångar i ett nytt kvarter vid Sofielundsvägen i nära anslutning till tunnelbana.

- Det känns väldigt kul och stimulerande att HSB har gett oss förtroendet att bygga dessa bostäder i ett attraktivt läge nära staden. Vi har haft ett tätt samarbete med HSB för att hitta fram till en produkt som uppfyller kraven vad gäller kvalitet, leveranstid och ekonomi, säger Peter Neuberg, regionchef, Skanska Sverige.

Lägenheterna blir i storlekarna 1 - 5 rum och kök och försäljningen har redan påbörjats. Inflyttning sker etappvis från våren 2013 till våren 2014.

- Det är mycket glädjande att vi har kunnat arbeta fram ett partnering-samarbete med Skanska. Det borgar för ett gott samarbete i det här bostadsprojektet och utgör också en god grund för framtida samarbeten, säger Thorsten Wanngren, affärsområdeschef för nyproduktion på HSB Bostad AB.

Skanska och HSB har redan tidigare samarbetat i en rad projekt i Stockholmsområdet. Under senare år har Skanska bland annat byggt åt HSB i Filmstaden, i Hammarby Sjöstad och i Forum Nacka.