c

Skanska har hyrt ut 98 procent av Gröna Skrapan i Göteborg

Pressmeddelande 2011-12-14 09:03 CET

Skanska har tecknat ytterligare hyreskontrakt om cirka 2 450 kvadratmeter i det energisnåla och miljöriktiga kontorshuset Gröna Skrapan i Göteborg. Totalt är nu hela 98 procent av ytan uthyrd.

Gröna Skrapan är ett resultat av ett prioriterat miljöarbete inom Skanska. Kontorshuset innehåller flertalet miljöfördelar och klimatsmarta lösningar. Skanska lever som man lär och har sin verksamhet i de energieffektiva lokalerna. Att huset har miljöfokus och var klart för inflyttning i rätt tid konjunkturmässigt, är delar av framgångsreceptet.

De nya hyresavtalen är fördelade på åtta företag: Mercuri International, Red Pill Linpro, EDR, hitta.se, Aditro och Adiga. Skanska och At Work utökar sina befintliga ytor i huset.

– Att 98 procent av huset är uthyrt visar att vi är rätt ute när det gäller utformningen av framtidens kontor, där en viktig faktor är att det finns mötesplatser som skapar dynamik. Gröna Skrapans hyresgäster behöver inte ha egna mötesrum, eftersom det finns en gemensam konferensanläggning. Det skapar yteffektivitet. Dessutom skapas naturliga mötesplatser i restaurangen och bistron, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanskas kontorshus Gröna Skrapan är certifierat på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED (”Leadership in Energy and Enviromental Design”). LEED är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en LEED-klassificering. Dessutom är Gröna Skrapan certifierat enligt EU GreenBuilding. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

Gröna Skrapan omfattar 17 000 kvm och har ett attraktivt bra läge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, nära till kollektivtrafik och med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd. Huset på Johan på Gårdas Gata är 16 våningar högt och har cirka 150 parkeringsplatser inrymda under mark, där det även finns en bilpool för husets hyresgäster.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443