c

Johan Gerklev utses till hållbarhetschef för Skanska Sverige

Pressmeddelande 2014-06-27 13:00 CET

Skanska ökar sitt fokus på hållbart företagande i Sverige genom att utse en hållbarhetschef med övergripande ansvar att leda Skanska Sveriges hållbarhetsarbete. 

Johan Gerklev, tidigare miljöchef på Skanska Sverige, har varit en starkt bidragande kraft i att etablera Skanska som den ledande aktören inom grönt byggande. I sin nya roll ansvarar han utöver miljö för Skanskas arbete inom social och ekonomisk hållbarhet.

Skanska har en tydlig hållbarhetsagenda och arbetar aktivt för att bidra positivt till samhällsutvecklingen, bland annat genom samarbeten med kommuner och offentliga aktörer vad gäller arbetsmarknadssatsningar och integrationsprojekt. Genom att tillsätta en hållbarhetschef sätts ytterligare fokus på området.
– Jag är glad att Johan Gerklev tar sig an rollen som hållbarhetschef i Skanska Sverige. Han har en gedigen kunskap och intresse inom social hållbarhet. Jag ser fram emot att följa hur Johan kommer att utveckla Skanskas hållbarhetsarbete, säger Gunnar Hagman, affärsutvecklingsdirektör, Skanska Sverige.

Johan Gerklev tillträder tjänsten den 1 juli 2014.

Kontakter

Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440