c

Skanska bygger nytt bostadsområde i Örgryte

Pressmeddelande 2014-01-31 08:00 CET

Nu står det klart att Skanska bygger bostadsrätter och radhus i området kring Örgryte. Detaljplanen för Stora Torp, som det nya området kallas, har vunnit laga kraft och omfattar cirka 450 bostäder. Byggandet beräknas starta under hösten 2014.

Områdesbild StoraTorp

Stora Torp är beläget nära fina rekreationsområden mellan Örgryte och Delsjöterrängen, samtidigt som det ligger i centrala Göteborg med goda cykel- och kollektivtrafikförbindelser. Tidigare låg här gamla TV-huset ”Synvillan” och nu ska den attraktiva marken användas till bostäder.

– Vi ser verkligen fram emot att börja bygga här. Läget för våra nya bostäder kan knappast bli bättre, nära till Delsjön och samtidigt väldigt centralt. Det känns mycket roligt att vi nu har fått ett klartecken att sätta spaden i jorden, säger Katarina Widén Allansson, Projektchef Skanska Sverige.

Skanska bygger Stora Torp tillsammans med Älvstranden Utveckling, HSB och NCC och projektet ligger helt rätt i tiden eftersom det finns ett stort intresse för nya bostäder i området. Bebyggelsen blir en blandning av flerfamiljshus och radhus av skiftande karaktär och med olika upplåtelseformer.

Området kommer att få en utpräglad miljöprofil och bebyggelsen placeras så att de gröna kvalitéerna i området behålls och så att siktlinjer mot Stora Torp blir möjliga.

Arbetet beräknas kunna sätta igång under hösten 2014. Första inflyttning skulle i så fall kunna bli aktuell under 2016.