c

Skanska utvecklar Villastråket med köket i centrum

Pressmeddelande 2011-04-11 15:35 CET

I hjärtat av Järvastaden i Solna byggs Villastråket – ett gemytligt trädgårdskvarter för både stora och små. Skanska planerar för fem moderna hustyper som alla har köket i centrum.

I helgen släppte Skanska 31 hus till försäljning i populära Järvastaden - en modern trädgårdsstad tio minuter från city. Intresse att bo i Villastråket var stort och det var full fart vid säljstarten.

– I Villastråket är det enkelt att trivas för både små och stora familjer. Det är promenadavstånd till barnomsorg och skolor, barnen kan leka tryggt i kvarteren och samtidigt har man närheten till city och naturreservat, säger Kristina Hansson, projektledare på Skanska Nya Hem.

Kökets nya roll

Skanska lägger ökat fokus på köket. Från att ha varit en ganska stängd och lite gömd plats i huset har köket blivit en allt mer öppen plats – och nu utgår till och med hela husets planering utifrån köket.

– Synen på köket har förändrats dramatiskt. Det har blivit mer av en social plats, och då måste köket anpassas därefter. I Villastråket har alla hus designats helt utifrån köket, säger Kristina Hansson.

Nära till rekreation

I närheten av Villastråket planeras även ett stadsdelstorg med uteserveringar och torghandel samtidigt som man bor man granne med Igelbäckens naturreservat, Ursviks motionsgård och Brunnsvikens stränder.

I Villastråket kommer fem olika typer hustyper erbjudas, som alla är döpta efter karaktärer i de populära böckerna om Mulle Meck.

Till premiären fanns stadsradhuset Sam, radhuset Mia och kedjehusen Doris och Daisy till försäljning. Så småningom får husen i Villastråket sällskap av stadsradhuset Raymond.

För mer information, var vänlig se:

http://bostad.skanska.se/bostader-och-projekt/Jarvastaden-Villastraket/