c

Skanska får kanonuppdrag av Liseberg

Pressmeddelande 2005-01-24 15:46 CET

Nu pågår arbetet med att uppföra stationshuset för Lisebergs senaste attraktion – Kanonen. Huset, som byggs av Skanska, har formgivits av David Schofield och kommer att smälta in i den befintliga sekelskiftesinspirerade miljön.

 

Pressmeddelande frånSkanska Sverige


2005-01-24

Skanska får kanonuppdrag av Liseberg

Nu pågår arbetet med att uppföra stationshuset för Lisebergs senaste attraktion - Kanonen. Huset, som byggs av Skanska, har formgivits av David Schofield och kommer att smälta in i den befintliga sekelskiftesinspirerade miljön.

- Det är ett både roligt och spännande uppdrag där vi får utnyttja vår kompetens när det gäller både planering och logistik, säger Lars Wejrum, projektchef på Skanska i Göteborg. Vi ska bygga stationshuset samtidigt som attraktionen färdigställs, allt på en liten yta inne i parken.

Uppdraget till Skanska innebär byggnation av en stationsbyggnad för av- och påstigning till Lisebergs nya attraktion Kanonen. Den ska stå klar till premiären 23 april. Ett tjugofemtal personer är involverade i projektet som är värt omkring 6,5 miljoner kronor.

- Vi är mycket nöjda och känner oss trygga med att Skanska är med och förverkligar vårt senaste kanonprojekt, säger Lars-Erik Hedin, teknisk chef på Liseberg. Tiden är en oerhört viktig faktor.

Skanska har tidigare haft flera uppdrag för Liseberg, det senaste förra vintern då man byggde Burger King.

Fakta: Kanonen på Liseberg är den första attraktionen i sitt slag i Europa. Den är en extrem åkupplevelse vad gäller kraft, hastighet och acceleration. Passagerarna når en hastighet på 75 km/h på mindre än tre sekunder. Mer information finns på  www.liseberg.se

David Schofield, är Creative Director på Liseberg och bor växelvis i Göteborg och Blackburn, Storbritannien. Han är konstutbildad i Storbritannien.

___________________________________________________

För ytterligare information, kontakta:Eive Andersson, Skanska Sverige, tel 070-869 37 99
Lars Wejrum, Skanska Sverige, tel 070-241 21 69
Lars-Erik Hedin, Liseberg, tel 031-733 02 02