c

Skanska och IKEA expanderar BoKlok – börjar bygga villor

Pressmeddelande 2005-06-30 10:00 CET

Skanska och IKEA vidareutvecklar det gemensamma bostadskonceptet BoKlok. Sedan starten 1997 har det byggts drygt 1 800 BoKlok-lägenheter runt om i Sverige. Nu utökas konceptet till att även omfatta villor.


Pressmeddelandefrån Skanska Sverige

 

2005-06-29


Skanska och IKEA expanderar BoKlok - börjar bygga villor

Skanska och IKEA vidareutvecklar det gemensamma bostadskonceptet BoKlok. Sedan starten 1997 har det byggts drygt 1 800 BoKlok-lägenheter runt om i Sverige. Nu utökas konceptet till att även omfatta villor.

Det första området med ett 20-tal Villa BoKlok kommer att byggas i Karlstad. Byggstart kommer att ske under hösten 2005. BoKlok AB ägs gemensamt av Skanska och IKEA. Konceptet går ut på att erbjuda ett billigt, modernt, yteffektivt och funktionellt boende med hög kvalitet.

- BoKlok lägenheterna har varit en stor framgång och därför känns det givet att vidareutveckla konceptet till att även omfatta villor. Det finns ett stort behov på marknaden av villor till ett lägre pris. Genom Villa BoKlok kan vi erbjuda en modern bostad av hög kvalitet till personer som annars kanske inte skulle ha råd med en nyproducerad villa, säger Jerrie Kristiansson, försäljningschef BoKlok Sverige.

Priset på Villa BoKlok beror på markpriserna, men villorna ska i förhållande till kvalitet och läge alltid erbjuda det lägsta priset på marknaden. Villa BoKlok byggs enbart i grupphusområden som planeras för att skapa en trygg och trivsam boendemiljö.

- BoKloks och IKEAs värderingar ligger väldigt nära varandra, vi vill erbjuda god kvalitet till ett bra pris. Därför är det självklart för oss att fortsätta vara aktiva i utvecklingen av BoKlok. När familjen växt ur sin BoKlok-lägenhet kan de nu välja att flytta till en villa, säger P-O Jönnerheim, försäljningschef IKEA Sverige.

BoKlok-konceptet har exporterats till Finland, Norge, Danmark och Storbritannien.

 


För ytterligare information, kontakta:Jerrie Kristiansson, försäljningschef BoKlok Sverige
tel: 070-519 87 61
P-O Jönnerheim, försäljningschef IKEA Sverige
tel: 070-835 10 86