c

Skanska lanserar Säkerhetskollen på Facebook

Pressmeddelande 2013-05-20 08:30 CET

Anser du att säkerhetsföreskrifter är onödiga och överdrivna? Eller är du kanske livrädd för att olyckan ska vara framme? I Skanskas nya Facebooktest, Säkerhetskollen, får man svaret på vilken riskpersonlighet man är. Syftet är att få fler att reflektera över sitt säkerhetsbeteende i vardagen likväl som på arbetsplatsen.

Nu lanseras Facebook-testet Säkerhetskollen. Genom att besvara ett antal enkla frågor om risktagande och säkerhet får man reda på vilken riskpersonlighet man är.

Kanske är du den våghalsiga vargen som inte anser att risker existerar eller kanske är du den rädda haren som blir skakig i benen bara av att ge dig ut i trafiken? I testet blir man en av fem olika riskpersonligheter, som är utformade tillsammans med psykologer på Psykologifabriken.

Enligt en ny Sifoundersökning från Skanska visar det sig att 9 av 10 svenskar anser sig vara säkerhetsmedvetna. När Skanska listade ett antal riskfyllda vardagssituationer svarade 88 procent att de utsätter sig för minst en eller flera av dem. Denna paradox har Skanska tagit fasta på.

– Syftet med Skanskas test, Säkerhetskollen, är att på ett enkelt och lättsamt sätt få svenskarna att börja reflektera över sitt eget säkerhetsbeteende i vardagen, säger Per Åkerman, arbetsmiljödirektör på Skanska.

Facebook-testet Säkerhetskollen är en uppföljning av Skanskas Safety Week. Under en vecka är fler än en kvarts miljon människor på mer än 10 000 arbetsplatser i 18 länder involverade i aktiviteter om hur säkerheten på arbetsplatsen kan förbättras. Skanska Safety Week är världens största satsning på arbetsmiljö som genomförs av ett företag.

Skanskas säkerhetstest hittar du här: www.facebook.com/skanskasverige