c

Pressmeddelande: Säljstart för Norra Cityhuset – succékvarteret vid Nya Frölunda Torg växer klart

Pressmeddelande 2010-11-16 15:40 CET

I helgen var det säljstart för tredje huset i det nya bostadskvarteret Cityhusen vid Nya Frölunda Torg. Totalt går 59 lägenheter ut till försäljning i den sista etappen.

– Det nya Norra Cityhuset har ett attraktivt läge och erbjuder hög standard och effektiva planlösningar. Det återspeglade sig i det mycket stora intresset vid helgens säljstart med drygt 200 personer på plats. Den som köper ett hem i Norra Cityhuset flyttar dessutom in i ett redan färdigt kvarter, mitt i händelsernas centrum, säger Magnus Thölén, bostadssäljare på Skanska Nya hem.

Skanskas försäljning av de två tidigare flerbostadshusen vid Nya Frölunda Torg, Södra och Centrala Cityhuset, har varit en stor succé. Det finns endast ett fåtal lägenheter kvar i Södra och över hälften är redan sålt i Centrala Cityhuset, vilket hänger starkt ihop med att det inte har byggts så många nya lägenheter i Frölunda på decennier.

När lägenheterna i Norra Cityhuset nu har säljstartats har Skanska planerat sammanlagt 177 bostäder, där Södra Cityhuset börjar bli färdigt. Det är allt från smart planerade ettor till exklusiva takvåningar med terrasser – och efterfrågan väntas vara fortsatt stark.

– Bostäderna har skapats för att passa såväl unga par som barnfamiljer och lite äldre vilket samtidigt bidrar till områdets trivselfaktor. När resterande delar av kvarteret nu börjar färdigt är det verkligen ett mycket attraktivt boendealternativ, säger Magnus Thölén.

Lägenheterna i Norra Cityhuset är bostadsrätter med en storlek mellan 39 till 140 kvadratmeter. Priset kommer att ligga mellan 1 086 000 kronor och 5 996 000 kronor. Månadsavgiften ligger på 2 500 kronor till 6 300 kronor.

Skanska räknar med inflyttning i Norra Cityhuset mellan januari – juni 2012. Inflyttning pågår i Södra Cityhuset och i Centrala påbörjas inflyttning efter sommaren 2011.