c

Skanskas landmärke Tyfonen i Malmö byter namn till STUDIO

Pressmeddelande 2014-04-01 13:00 CET

I dag togs det första spadtaget för Malmös nya centrala samlingspunkt. Projektet som tidigare gått under namnet Tyfonen fick idag sitt nya namn, STUDIO, under en spadtagsceremoni på Universitetsholmen i centrala Malmö. Med sin utmärkande arkitektur blir STUDIO ett nytt landmärke i Malmö.

STUDIO

– Skanska bygger ett hus där innovation och kreativitet får plats, oavsett verksamhet eller bransch – välkommen till STUDIO, säger Andreas Lundberg, Konceptägare STUDIO på Skanska Öresund.

Med framgångsrik forskning, inkubatormiljöer, storföretag, gott om välutbildad kompetens och en levande företagskultur har Malmö rankats som en av världens mest innovativa regioner. Staden har också ett rikt kulturliv och en myllrande stadsliv.

– Med STUDIO skapar Skanska en gränsöverskridande mötesplats där de här områdena kan korsbefrukta varandra, säger Andreas Lundberg.

Den första hyresgästen, Story Hotel, är redan klar. Med 98 hotellrum, restaurang och en skybar med takterrass sätter Story Hotel STUDIO på Malmös kreativa karta.

STUDIO är precertifierad enligt det internationella miljösystemet LEED, nivå Platinum. Byggstarten ägde rum i dag under en spadtagsceremoni och invigning planeras till 2016.

STUDIO är belägen på Universitetsholmen i korsningen Nordenskiöldsgatan/ Stora Varvsgatan med ett fantastiskt vattenläge och Malmö C med Citytunneln finns inom tre minuters promenad. Byggnaden blir 14 våningar hög och totalt 22 000 kvm. Skanska har tidigare utvecklat kontorsfastigheterna Hjälmarekajen, Citykajen, Hovrätten och Bassängkajen i området. Sedan sommaren 2012 pågår även byggnationen av Malmö Live som kommer att inrymma en kongress, konsert och hotellanläggning samt bostäder och kontor.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.
För mer information om STUDIO eller nedladdning av bilder: www.studiomalmo.com

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289