c

Skanska firar Citytunneln med kampanj för närliggande Bassängkajen - Malmös grönaste kontor

Pressmeddelande 2010-12-06 09:00 CET

Citytunneln i Malmö är nu invigd och fler människor får möjlighet att resa miljövänligt. För att fira och visa på kopplingen mellan gröna resor och gröna lokaler finns Skanska under hela veckan på plats i ett specialbyggt glashus i miniatyr vid stationsuppgången på Anna Lindhs plats. Alldeles intill byggs just nu Bassängkajen, Malmös grönaste kontorshus.

En av uppgångarna från Citytunnelns nya station vid Centralen kommer upp på Anna Lindhs plats på Universitetsholmen. I det här centrala läget kommer tusentals resenärer att stiga på och av tåget varje dag och här finns ett brett utbud av service. Endast ett par hundra meter bort byggs just nu också Bassängkajen, som kommer att bli det första kontorshuset i Malmö som blir miljöcertifierat enligt den allra högsta nivån, Platinum, i det internationella LEED-systemet.

För att fira Citytunneln som invigdes i helgen och för att visa företag och allmänhet hur nära och enkelt det blir att pendla miljöriktigt till Bassängkajen kommer Skanska under den kommande veckan att arrangera en rad aktiviteter. På Anna Lindhs plats har ett minikontor i glas byggts upp, komplett med vinterlandskap och allt och inrett med miljöriktiga möbler från Ikea. Där kommer Skanskas representanter att finnas på plats varje dag för att informera om möjligheterna med att hyra kontor på Universitetsholmen i allmänhet och Bassängkajen i synnerhet.

– Vi tycker att det är en naturlig koppling mellan de nya, gröna pendlingsmöjligheterna som Citytunneln skapar och de nya, gröna kontor som vi skapar i Bassängkajen alldeles intill. Grönt resande och gröna lokaler hänger ihop, och med tunneln på plats blir Bassängkajen ett ännu mer attraktivt alternativ för företag som söker nya lokaler, säger Camilla Wieslander, marknads- och transaktionschef på Skanska Öresund.

Bassängkajen byggs i bästa läge på Universitetsholmen med utsikt över vattnet och med mycket goda kommunikationer. Energianvändningen blir minst 25 procent lägre än Boverkets normer och fastigheten använder enbart miljövänlig fjärrvärme och fjärrkyla. Stort fokus har också lagts på att skapa energieffektiv ventilation och effektiv värmeåtervinning. Huset är också byggt med ett tätt och välisolerat klimatskal.

Kontorshuset består av sju plan, med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 16 300 kvm uthyrbar yta. De första hyresgästerna flyttar in i juni och hela fastigheten är färdig i mars 2012. Bland hyresgästerna kan nämnas Malmö Högskola, som flyttar sin gemensamma förvaltning till huset, och Awapatent som flyttar in med sitt huvudkontor.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289