c

Pressmeddelande: Skanska startar mer än 500 nya bostäder

Pressmeddelande 2010-11-12 10:50 CET

Skanska startar i dagarna försäljningen av flera nya bostadsprojekt i storstäderna. På kort tid har mer än 500 egenutvecklade bostäder säljstartats.

Efterfrågan på den svenska bostadsmarknaden på nyproducerade bostäder är stor. Skanska har de senaste två månaderna ökat takten av antalet säljstarter av egenutvecklade bostäder.

– Skanska satsar nu fullt ut på att öka antalet säljstarter av egenutvecklade bostäder för att bättre möta det kraftigt förbättrade marknadsläget, säger Anette Frumerie, VD för Skanska Bostadsutveckling Norden.

I Stockholm och Uppsala har Skanska under de senaste sex veckorna säljstartat tio bostadsprojekt, vilket innefattar cirka 290 bostäder. Detta innefattar inte bara helt nya småhusprojekt i Järvastaden utan även lägenheter i andra etappen av efterfrågade projektet Iskristallen på Kungsholmen.

I Göteborg har Skanska sedan oktober hunnit säljstarta cirka 130 bostäder i och med att andra etappen av Cityhusen i Västra Frölunda släpps denna helg. I onsdags säljstartades dessutom Fiskebäck Brygga i Göteborg för SBC:s bostadskö med stor framgång.

I Malmö inleddes säljstarten av Limhamns Sjöstad i slutet av september. Limhamns Sjöstad kommer bli ett av Malmös största bostadsprojekt de närmaste åren. Skanska kommer att utveckla och bygga närmare 400 energieffektiva bostäder i området. Totalt har drygt 100 nya bostäder säljstartats de senaste två månaderna i Malmö.