c

Första spadtaget för Ingenting

Pressmeddelande 2012-01-31 15:35 CET

Idag tas det efterlängtade första spadtaget för Ingenting, ett nytt bostadsområde präglat av ett starkt kulturarv. Totalt 750 bostäder ska byggas i området där Bellman en gång hade sitt sommartorp.

Spadtag Solna Ingenting

Det finns ett stort intresse för att bo i det nya bostadsområdet Ingenting, som sakta men säkert håller att växa fram i Solna. Ingenting ska bli ett område som karaktäriseras av tekniska lösningar och miljövänlig innovation.

Idag tar Skanska tillsammans med representanter för Solna Stad det första symboliska spadtaget för att markera produktionsstarten av första etappen av Brf Arkitekten.

- Ingenting är en ny spännande stadsdel med bostäder och arbetsplatser, tydliga stadskvarter och en intressant historia med kopplingar till både Bellman och konstnären Tobias Sergel, som hade sin atelje där. Områdets centrum är Gunnar Asplunds 1930-talsbebyggelse som nu till granne får en modern och miljövänlig bebyggelse, säger stadsbyggnadskommunalrådet Anders Ekegren.

Det stora intresset för de nya lägenheterna i Ingenting följer en övergripande positiv trend för nyproducerade bostäder. I Brf Arkitekten finns enbart 10 lägenheter kvar.

– Allt fler upptäcker fördelarna med nyproducerade bostäder. Detta gäller inte minst i Ingenting och Brf Arkitekten, som har en intressant mix av historia, kultur, modernt och grönt, Till det första kvarteret har vi dessutom hämtat teknik från passivhus. Resultatet är mycket låg energianvändning som både lägenhetsköparen och naturen tjänar på, säger Ulrika Ståhlberg, bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

För mer information, var vänlig se
http://bostad.skanska.se/bostader-och-projekt/Solna-Arkitekten/