c

Skanska hyr ut 400 kvm i Göteborgs klimatsmarta kontorshus Gröna skrapan

Pressmeddelande 2011-02-14 09:00 CET

Skanska har tecknat hyreskontrakt med PV Enterprise och Imano i det nya energisnåla och miljöriktiga kontorshuset Gröna Skrapan i Göteborg. Därmed är cirka 75 procent av huset uthyrt, som med sina sexton våningar blir ett landmärke i Göteborg.

Det är PV Enterprise som är en av Sveriges ledande utvecklare och tillverkare av solcellspaneler som den 1 april flyttar till det nya kontorshuset. Totalt hyr företaget 200 kvm.

– Husets starka miljöprofil ligger i linje med företagets affärsidé att utveckla solcellspaneler som tillvaratar naturens resurser och bidrar till att skapa ett hållbart samhälle, säger Johan Seeman, VD på PV Enterprise.

Även IT-företaget Imano har tecknat kontrakt med Skanska och flyttar in den 1 april. Imanos företagsidé är att hjälpa kunder att skapa bättre affärer genom att utnyttja IT på ett effektivt sätt. Imano hyr totalt 200 kvm. 

– Den tydliga miljöprofilen, lokalens utformning och att den ligger i området Gårda är faktorer som bidrar till att vi kommer att trivas i våra nya lokaler, säger Christer Lindqvist, VD Imano.

Skanskas nya kontorshus Gröna Skrapan var först ut i Norden med en precertifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. LEED som står för ”Leadership in Energy and Enviromental Design” är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en LEED-klassificering. Dessutom är Gröna Skrapan det första kontorshuset i Göteborg som uppfyller kraven för EU GreenBuilding-märkning. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

Gröna Skrapan har ett mycket bra läge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, bra kollektivtrafik och med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd. Huset på Johan i Gårdas Gata blir sexton våningar högt med cirka 150 parkeringsplatser inrymda under mark.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443