c

Sally R vinner mästerskap inom innovation

Pressmeddelande 2022-03-28 10:00 CET

Inför en jury bestående av Skanska tillsammans med experter från fastighets- och PropTech-branschen har nu vinnaren i innovationsmästerskapet PropTech Championship utsetts.

PropTech Sweden

PropTech Championship är ett samarbete mellan Skanska och PropTech Sweden och är det första företagsmästerskapet inom innovation i sitt slag i syfte att låta de mest relevanta och smartaste lösningarna komma genom bruset.

Tillsammans med en jury bestående av representanter från Skanska, PropTech Sweden, LMRE samt Anna Kinberg Batra utsågs Sally R till vinnare under fredagen vid Sthlm New i Hammarby Sjöstad.

Juryns motivering: ”Genom att möjliggöra och utveckla nytänkande teknologi tillsammans, har Sally R och Skanska möjlighet att göra verklig förändring för att minska CO2-utsläppen, och därmed uppfylla målen och ambitionerna inte bara för företagen utan för samhället som helhet.”

Sally R erbjuder en molnbaserad tjänst med fokus på att förbättra luftkvaliteten och minska energianvändningen vid ventilation av kommersiella byggnader. Det svenska PropTech-företaget kommer att tilldelas ett innovationskontrakt med Skanska Kommersiell Utveckling Norden och få sin lösning realiserad i ett kommande fastighetsutvecklingsprojekt som utvecklas och byggs i samarbete med Skanska i Sverige, Norge och Finland.

– Att vinna PropTech Championship är stort för oss eftersom vi kommer att få möjligheten att arbeta med Skanska om lösningar som ökar hållbarheten i kommersiella byggnader. Sally R kombinerar molnbaserade algoritmer med en unik kolavskiljningsteknik designad för inomhusmiljöer. Tillsammans kommer Skanska och Sally R att förbättra kvaliteten på inomhusluften samt uppnå betydande energi- och koldioxidbesparingar för Skanskas kommande utvecklingsfastigheter, säger Fredrik Tunberg, VD Sally R.

– Ett stort grattis och tack till Sally R för att de varit del av vårt mästerskap. Jag är övertygad om att vi har stor potential som partners inom innovation för att göra stor påverkan, till det bättre för klimatet och samhället, säger Henrik Ahnström, Innovationsdirektör, Skanska Kommersiell Utveckling Norden.

– Jag är otroligt stolt att vi på PropTech Sweden, tillsammans med Skanska, på en sådan kort tid kunnat bidra till förändring i branschen. Genom PropTech Championship får vi maxeffekt av två sidor inom branschen, där Skanska kopplar kategorierna direkt in till sina affärmål och verkligen vill skapa förändring, samtidigt som vi får en ökad kännedom om vad som pågår inom varje kategori. För vinnaren å sin sida, förutom äran, är priset om samarbetsavtal med Skanska ett konkret värde direkt in i verksamheten. Jag ser fram emot att vi får se många fler Championships hela vägen fram till 2030 och där vi kan titta tillbaka och säga, ja men vi gjorde verkligen en förändring, säger Roger Tofft, PropTech Sweden.

Om PropTech Championship

Det första företagsmästerskapet inom innovation i sitt slag. PropTech Sweden har tillsammans med Skanska Kommersiell Utveckling Norden samarbetat i lanseringen kring PropTech Championship där vinnaren tilldelas ett innovationskontrakt med Skanska.

Fastighets- och byggbranschen står inför snabba förändringar genom stigande efterfrågan och behov från marknaden samt allt ökande ambitiösa företags- och branschmål. Ökad digitalisering och nya innovativa lösningar behövs för att förbli relevanta för att möta de strängare klimatmålen och kundernas krav. Mästerskapet ska bidra i utvecklingen av detta.

Juryn har bestått av representanter från Skanska och experter från fastighets- och PropTech-branschen: Henrik Ahnström, Innovationsdirektör Skanska Kommersiell Utveckling Norden, Anna Kinberg Batra, Jan Elfving (Ansvarig operationell effektivitet och IT Skanska Finland), Jo Mortensen (Innovationsdirektör och grön affärsutveckling Skanska Norge) och Sanna Walfridsson (Europeisk PropTech konsult vid LMRE).

Om PropTech Sweden

PropTech Sweden grundades 2019 och är en community för alla med intresse av fastighetsteknologi, sk Property Technology. Vi är en medlemsorganisation som för branschens talan, driver utvecklingen framåt genom workshops, think tanks samt initierar innovativa möten. Vi hjälper våra medlemmar med internationell etablering, finansiärer och kontakter, samt skapar synergier och samarbeten medlemmar och partners emellan, i Sverige och globalt. Läs mer på www.proptechsweden.org

På bilden: Från vänster Anna Kinberg Batra, vinnare Fredrik Tunberg (Sally R), samt Henrik Ahnström (Skanska).

Kontakter

Kontakta: Henrik Ahnström, Innovationsdirektör
Telefon +46104484349