c

Skanska bygger Kristineängs förskola åt Oskarshamns kommun

Pressmeddelande 2022-02-21 08:30 CET

Skanska har tecknat avtal med Oskarshamns kommun om att bygga Kristineängs förskola i Kristineberg. Den nya förskolan levereras av Skanska inom ramen för Adda inköpscentrals ramavtal för förskolor.

förskola oskarshamn

Oskarshamns kommun har valt att använda Adda inköpscentrals ramavtal avseende förskolor för nya Kristineängs förskola. Förskolan, som byggs i två våningar, är avsedd för upp till 120 barn samt pedagoger. Utöver själva byggnaden ansvarar Skanska även för markarbeten inklusive utemiljön. Byggnadsarbetet startar i mars 2022 och planeras vara färdigt i juni 2023.

– Att nyttja Adda inköpscentrals ramavtal för den nya förskolan innebär att kommunen spar både tid och pengar eftersom vi slipper utforma förskolan på egen hand, säger Susanne Kelly, fastighetschef, Oskarshamns kommun.

– Vi är glada och stolta över det positiva mottagande vårt abcd-förskolekoncept fått i landets kommuner. Detta är vår 22:a beställning så här långt, säger Nicklas Hagervall, konceptansvarig, Skanska Sverige.

Adda är ett verksamhetsstöd till offentlig sektor som erbjuder avtal och tjänster inom strategisk försörjning med avsikt att underlätta vardagen för landets kommuner och regioner. Våren 2020 tecknade Adda inköpscentral ramavtal med bland andra Skanska gällande nyckelfärdiga förskolor.

Kontakter

Kontakta: Nicklas Hagervall, Verksamhetschef
Telefon +46104493344
Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794