c

Skanska fortsätter hyra ut i Citygate i Gårda, Göteborg

Pressmeddelande 2022-02-21 08:00 CET

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett hyresavtal med juristbyrån Verahill Familjejuridik om halva kontorsvåningen 23 och cirka 400 kvadratmeter kontorsyta i Citygate. Inflyttning sker i november 2022.

citygate

– Vi kan med glädje kommunicera fler hyresgäster till Citygate och hälsar nu Verahill Familjejuridik välkomna till huset. Att fylla huset med olika företag och branscher skapar en dynamik och en fantastisk blandning av kompetenser. Här kommer Verahill att kunna skapa sitt drömkontor med utsikt, arbetsplatser och miljöer som stärker både verksamheten och medarbetarna, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer att drivas till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för huset.

– Citygate är den perfekta lösningen för oss. Läget är lättillgängligt för både kunder och medarbetare och vi kan aktivt påverka den miljö man möts av när man kommer in på kontoret. Vi lägger stor vikt vid våra medarbetares hållbarhet. Hos oss ska man må bra och prestera på ett klokt sätt. Citygate hjälper oss i den riktningen, säger Petra Segerdahl, vd på Verahill.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 med hyresgäster som Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap, Skanska, Knightec, Aspia, Bosch och WSP. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med bland annat ett brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café.

Läs mer på citygategbg.se och följ oss i sociala medier.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443
Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794