c

Skanska tecknar hyresavtal med Compass Group om att driva konferensanläggningen i Citygate, Göteborg

Pressmeddelande 2022-02-11 08:00 CET

Skanska har tecknat hyresavtal med Compass Group om att driva och utveckla konferenskonceptet på första våningen i kontorshuset Citygate i Göteborg. Totalt omfattar det cirka 1 280 kvadratmeter.

citygate

Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service och kommer även att driva Citygates restaurang och café med fokus på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer dessutom att sköta driften av husets gemensamma frontdesk, vilket tillsammans gör att husets hyresgäster erbjuds ett fullservicekoncept. Konferensanläggningen beräknas öppna för bokningar i slutet av 2022.

– Det är glädjande att Compass Group ska sköta driften av konferenskonceptet. Våra hyresgäster efterfrågar mötesfaciliteter, särskilt större möteslokaler, som de nu kan boka vid behov istället för att tillgodose inom den egna lokalen, vilket ofta skapar ineffektiva ytor. Tillsammans med helheten kring restaurang, café och servicekoncept stärker vi nu Citygate ytterligare som den mötesplats vi eftersträvar, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer uteslutande att drivas med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv lösning för huset.

– Vi är oerhört glada att få möjlighet att stärka Citygates varumärke och mål genom att vara ansiktet utåt i receptionen samt driva konferensverksamheten. Compass Group och Skanska har båda väldigt stort fokus på hållbarhetsarbete – vilket skapar en gemensam hållbar utveckling, säger Håkan Sedbo, Strategic Partnership Manager, Compass Group AB.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 med hyresgäster som Sector Alarm, Visma, Parttrap, Skanska, Aspia, Knightec och Bosch. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och förenklar hyresgästernas vardag med ett brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café med mera.

Läs mer på citygategbg.se och följ oss i sociala medier.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443
Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794