c

Skanska hyr ut till Bosch i Citygate i Gårda, Göteborg

Pressmeddelande 2022-02-01 08:00 CET

Robert Bosch ABs försäljningskontor i Göteborg flyttar in i Citygate där Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett hyresavtal om cirka 800 kvadratmeter.

citygate

Hyreskontraktet avser hela plan 17 med 800 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i maj 2023. Boschkoncernen är en internationell teknikleverantör och är bland annat en stor underleverantör till fordonsindustrin.

– Det är mycket glädjande att Bosch väljer att sitta kvar i Gårda och att vi kan hälsa dem välkomna till Citygate. Vi ser fram emot att erbjuda lokaler med de bästa förutsättningarna för att skapa kreativa och hälsosamma arbetsplatser med en fantastisk utsikt över stan, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt WELL, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön som de befinner sig i. Byggnaden kommer också att miljöcertifieras enligt högsta nivån av LEED med bland annat 100 procent solenergi från solcellsparken i Utby.

– Vi sökte en attraktiv och modern arbetsplats med optimerad planlösning. En lokal som också främjar spontana och kreativa möten. En annan viktig faktor var att ha en fortsatt närhet till våra kunder och samarbetspartners. Citygate infriade alla dessa önskemål och vi ser nu fram emot inflyttning, säger Caroline Åhsberg, ekonomichef på Robert Bosch AB.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 med hyresgäster som Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap, Skanska, Knightec och Aspia. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café med mera.

Läs mer på citygategbg.se och följ oss i sociala medier.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443
Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794