c

Skanska hyr ut till Scandic Hotels i Stella

Pressmeddelande 2022-01-17 09:00 CET

Skanska har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Scandic Hotels i Sundsvall. Hotellet med 210 rum innefattar restaurang, gym och konferensdel och blir Sundsvalls första klimatneutrala hotell- och kontorsbyggnad, kallad Stella. Stella, som byggs i trä, blir det första hotellet i Sverige att certifieras enligt NollCO2.

stella

– Vi har valt att utmana gränserna för hållbart byggande och skapa en ledstjärna för branschen – därav namnet Stella, säger Helena Everhed, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Stella uppförs där Stenstaden, havet och resecentrum möts och bidrar till att centrum växer längs med Södra Kajen. Byggnaden ska stå färdig under 2024.

– Det är väldigt glädjande att vi nu får in Scandic Hotels som hyresgäst, ett företag som delar våra värderingar vad gäller hållbarhet. Uthyrningen av kontorslokaler är i full gång och det finns fortfarande möjligheter för företag som så önskar att etablera sig i denna spännande byggnad som huvudsakligen byggs i trä, säger Helena Everhed.

NollCO2 är en påbyggnadscertifiering till Miljöbyggnad, BREEAM-SE, LEED och Svanen som syftar till att uppnå netto noll klimatpåverkan för nya byggnader.

Kontakter

Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794