c

Skanska bygger ut Electrolux huvudkontor i Stockholm för cirka 500 miljoner kronor

Pressmeddelande 2021-12-23 07:45 CET

Skanska har tecknat avtal med Fastighetsaktiebolaget Gångaren 13, ett helägt bolag i Electroluxkoncernen, om att bygga ut företagets huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Avtalet är värt cirka 500 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i fjärde kvartalet 2021.

electrolux

Byggprojektet omfattar motsvarande cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta, fitness- och poolanläggning samt restaurang fördelat på tio våningar. Projektet omfattar även anläggning av en innergård på befintlig kontorsfastighets låghusdel samt solceller på tak och fasad. Inom ramen för utbyggnaden ska Skanska även förbereda för ett planerat bostadsprojekt med 114 bostadsrättslägenheter ovanpå en del av kontorsbyggnaden.

Utbyggnaden har en hög miljöprofil. Den kommer att certifieras enligt BREEAM med målet att nå nivå ”Outstanding” samt Swedish Green Building Councils nya certifieringsstandard NollCO2 som ger ett ramverk för klimatneutralt byggande. NollCO2 ställer krav på att byggnadens växthusgasutsläpp är reducerade genom att sätta upp gränsvärden för växthusgasutsläpp av byggdelsproduktionen, av byggprocesserna och indirekt genom att sätta en gräns för byggnadens energianvändning. Byggnadens kvarvarande klimatpåverkan ska vara balanserad med klimatåtgärder till en nettonoll klimatpåverkan. Såväl kontor som kommande bostäder kommer att byggas huvudsakligen i trä med visst tegelinslag, som i hög utsträckning kommer att vara återbrukat.

Byggstart är planerad till första kvartalet 2022 och kontoret förväntas stå färdigt under sommaren 2024.

Kontakter

Kontakta: Bengt Staaff, Head of Health and Safety Head of Seriousity
Telefon +46104481233
Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794