c

Skanska bygger bostadskvarter i Göteborg åt Sverigehuset

Pressmeddelande 2021-02-16 08:00 CET

Skanska har fått i uppdrag av Sverigehuset i Göteborg AB att bygga ett bostadskvarter med drygt 200 lägenheter, garage och innergård i stadsdelen Lundbypark på Hisingen. Kontraktet är värt drygt 230 miljoner kronor, men givet att vissa villkorade delar av entreprenaden fullföljs förväntas det totala ordervärdet uppgå till drygt 300 miljoner kronor.

Sverigehuset

Bostadskvarteret som Skanska ska bygga rymmer totalt närmare 19 000 kvadratmeter boyta. Flerbostadshusen blir fem respektive sex våningar höga, och det blir såväl hyresrätter som bostadsrätter i olika storlekar. Bostadskvarteret utgör det sista kvarteret av totalt tre som Sverigehuset uppför i stadsdelen.

– Det känns väldigt inspirerande att få förtroendet att vara med och avsluta Sverigehusets sista kvarter ute på Lundbypark, en stadsdel där vi fått vara med från start. Sverigehuset är en mycket seriös beställare och vi ser framemot fortsatt samarbete med en kund som delar vårt intresse för hållbart byggande, säger Tobias Ekstedt, distriktschef, Skanska Sverige.

Skanska och Sverigehuset kommer att följa en systematisk klimatkalkylsprocess för att utvärdera klimatsmarta val och lösningar i jakten på att minska byggets koldioxidavtryck. Projektet följer Göteborgs stads program ”Miljöanpassat byggande”.

– Vi har tillsammans med Skanska säkerställt produktionen av det sista kvarteret i Lundbypark, med extra fokus på klimatsmarta val. Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och tillföra 205 nya bostäder. Det blir hyresrätter och bostadsrätter som inbjuder till en aktiv livsstil med tillgång till utegym och dansbana på innergården, säger Anna Henriksson, vd Sverigehuset.

Byggstart är planerad att ske under första kvartalet 2021 med färdigställande under tredje kvartalet 2023.

Kontakter

Kontakta: Olof Rundgren, Media Relations Manager
Telefon +46104486794